Euthanasieverklaring

Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie

Op de site van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE) staat alles wat relevant is voor euthanasieverklaringen. Wij kunnen mensen die euthanasie belangrijk vinden, adviseren om lid te worden van de NVVE

en regelmatig de site www.nvve.nl te bekijken. Hier vindt u nuttige informatie over de euthanasieverklaring en andere wilsverklaringen.

 

De NVVE geeft de volgende wilsverklaringen uit:

Behandelverbod

Behandelverbod aanvulling Voltooid Leven

Euthanasieverzoek

Euthanasieverzoek aanvulling Dementie

Volmacht

Niet-reanimerenpenning

 

De verklaringen van de NVVE worden steeds geleverd met een uitgebreide handleiding en richtlijnen voor het invullen. U kunt de wilsverklaringen aanvullen met uw eigen specifieke wensen.

 

Naasten hoeven niet te ondertekenen

Met het invullen van de verklaringen legt u uw eigen individuele wens vast. Uw partner en/of kinderen hoeven uw wilsverklaringen dus niet te ondertekenen. Het is natuurlijk wel van belang dat u de verklaringen met uw (huis)arts en naasten bespreekt. De NVVE adviseert om een kopie van uw wilsverklaringen te geven aan mensen die een belangrijke rol kunnen spelen als uw levenseinde nadert.

Zonder notaris

Het is niet nodig om een euthanasieverklaring bij de notaris vast te leggen. Wat wel verstandig is, is om met enige regelmaat met uw huisarts over de euthanasieverklaring te praten, zodat hij of zij weet dat u er nog steeds achter staat. Ook om er met kinderen en andere naasten over te praten.