Uitvaart

 

Afhankelijk van het beschikbare budget gaan we creatief en weloverwogen te werk. Daarbij laten we ons leiden door datgene wat van belang is voor de uitvaart.

 

Belangrijk om te weten, is dat bijna alles kan. De enige verplichting vanuit de wet is het aangifte doen van overlijden bij de gemeente en de termijn waarin overgegaan moet worden tot begraven of cremeren. Alle overige zaken kunt u vrij invullen en helemaal aanpassen aan de wensen van de overledene en de nabestaanden.

 

Begraven of cremeren

Begraven is in Nederland niet alleen op begraafplaatsen maar ook op steeds meer plekken in natuurgebieden mogelijk. 

 

Na een crematie kunt u vrij bepalen wat u wilt doen met de as van de overledene. Bewaren in een urn, uitstrooien op een bijzondere plek of verwerken in een object of sieraad.

 

Locatie

Voor een mooie afscheidsviering bent u niet alleen aangewezen op locaties waaraan een begraafplaats of crematorium verbonden is. Cavalli Uitvaartbegeleiding heeft de beschikking over een groot aantal bijzondere en sfeervolle locaties, aan het meer, het strand, in een kas, bos, wijngaard, koetshuis, loods, sociëteit of op een landgoed.

Alles is erop gericht om een passend afscheid te organiseren, wat helemaal aansluit bij het leven van de overledene.

Kist of opbaarplank

U kunt kiezen uit veel verschillende kisten en opbaarplanken. Van eenvoudig en natuurlijk tot traditioneel of modern. Ook kunt u samen een kist beschilderen of mensen uitnodigen er een afscheidsgroet op te schrijven. 

 

Op een opbaarplank kunt u het lichaam wikkelen in een passende wade.

 

Bloemen

Bloemen zijn vaak een mooie afspiegeling van iemand. Het stelt mensen ook in staat met bloemen te zeggen wat ze niet in woorden kunnen uitdrukken.

Vervoer

Op een aantal momenten is vervoer nodig voor de overledene. Uiteraard kunt u kiezen voor een traditioneel transportmiddel als een limousine. Maar ook een oldtimer, Volkswagen-busje, bakfiets, koets of boot behoort tot de mogelijkheden. We bespreken graag met u wat goed voelt en wat past bij de overledene.

 

Rituelen

Om de afscheidsviering persoonlijk te maken, groeit soms de wens naar meer diepgang. Standaard rituelen kunnen plaatsmaken voor andere symbolische handelingen. Gezamenlijk zoeken we naar symbolen die voor uw dierbare staan, bijvoorbeeld licht. Tijdens de uitvaartdienst kunnen handelingen worden verricht waarin het symbool centraal staat.