Van dag tot dag

Dag 1 het overlijden

Als een dierbare is overleden zal de huisarts eerst het overlijden vaststellen. Daarna belt u ons met de melding van overlijden. We maken dan met u een afspraak wanneer wij bij u langskomen.

We overleggen wie uw dierbare gaat verzorgen; wassen en aankleden en waar u zou willen dat hij/zij opgebaard wordt.

Afhankelijk van het tijdstip van ons bezoek kijken we wat er die dag verder nog kan of moet gebeuren.

Op de eerste dag bespreken we ook de globale opzet van de uitvaart. Hieronder verstaan we de noodzakelijk vast te leggen onderdelen zoals: datum van de uitvaart, wel/geen condoleance, welke locaties: kerk, begraafplaats of crematorium, afscheidslocaties etc.

 

Dag 2, 3, 4 samen met u geven we invulling aan de afscheidsdienst

Dag 2 kiest u de rouwkaart uit en bepaald of er een rouwadvertentie in de krant geplaatst moet worden. We laten de drukkerij een drukproef verzorgen ter goedkeuring. De naasten kunnen de enveloppen schrijven of wij kunnen het uitbesteden aan onze drukker. Daarnaast bespreken wij de keuzes voor de rouwauto, eventuele volgauto’s, de bloemen, de catering, de kist of opbaarplank en andere specifieke wensen of rituelen.

 

Dag 3 doen wij aangifte van overlijden en ontvangt u van ons een opdrachtformulier samen met een offerte die inzicht geeft in de kosten.

  

Dag 4 het is soms ook een dag met veel bezoek, mogelijkheid van afscheid nemen en/of een condoleance te plannen.

Als u dat wenst begeleiden wij de condoleance.

 

Dag 5 de puntjes op de i  

Voor elke uitvaart maken wij een uitgebreid draaiboek. Met dit draaiboek bespreken we met u de inhoud en de volgorde van de uitvaartdag, zodat u een beeld krijgt van wat u kunt verwachten. Wij ervaren dat dit vaak rust geeft bij de nabestaanden.

 

Dag 6 de dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart zorgt Cavalli Uitvaartbegeleiding ervoor dat u aan niets hoeft te denken en dat alles gebeurt zoals we hebben besproken. U kunt van ons verwachten dat we tot op het laatste moment de uitvaart goed, rustig en sfeervol laten verlopen.